woensdag 12 maart 2008

Sara-verhaal 2: naar Parijs

NAAR PARIJS

Sara woont nu een maand in haar nieuwe woonplaats. Om eerlijk te zijn valt het allemaal niet mee. Op school voelt ze zich vaak alleen, ook al zijn de nieuwe klasgenoten aardig tegen haar. De lessen zijn moeilijk; er zijn allemaal andere boeken, waaraan ze heel erg moet wennen. De leraren zijn ook strenger hier. Ze woont in een mooi huis, maar haar ouders hebben weinig tijd voor haar nu ze het allebei druk hebben met een nieuwe baan. Sara had het zich leuker voorgesteld.
Als ze op een dag wat somber alleen thuis zit, gaat de telefoon. Het is haar nichtje Maya, die een paar jaar ouder is dan zij. Vroeger gingen ze vaak bij elkaar logeren. Maya woont sinds haar eindexamen een jaar in Frankrijk en heeft op msn enthousiaste verhalen verteld over het prachtige kasteel dicht bij Parijs dat ook een conferentiecentrum is. Ze werkt er in de ochtend in de huishouding of aan de balie en volgt ’s middags Franse les. Dan vertelt ze waar ze voor belt: Zou Sara het leuk vinden om na haar laatste proefwerkweek een paar dagen naar Frankrijk te komen? Sara is heel erg verrast. Naar Parijs komen? Zij? Alleen?
Aan het eind van de middag spreekt ze haar ouders en die vinden het goed. Zij zullen Sara op de Thalys zetten in Rotterdam en als ze dan in Parijs van de trein gehaald wordt, mag het.
Sara weet dat ze nog een paar weken hard moet werken op haar nieuwe school, maar het vooruitzicht van deze bijzondere reis geeft haar vleugels. Die avond belt ze Maya:”Ik mag en heb er zo’n zin in. Kom je me van de trein halen?”

Geen opmerkingen: